از میان فناوریهای نوین بکار رفته در طراحی و تولید دامپتراکهای کمرشکن ولوو، دو فناوری دینامیک درایو ولوو و ترمز موتوری ولو (VEB)، بیشتر از بقیه جلب توجه میکنند.
سامانه دینامیک درایو، موظف است عملکرد گیربکس را مطابق با شیب مسیر و میزان بار در حال حمل تنظیم کند. مدیریت بر نحوه تعویض دندهها بر عهده این سامانه است.
به طور مثال، این سامانه در شرایطی خاص، برای شروع به حرکت دستگاه از دندههای بالاتری استفاده کرده و گاه جهت تأمین نیروی کشش بیشتر، تعویض به دندههای بالاتر انجام نمیگیرد تا چرخها بتوانند تعداد دوران بیشتری را انجام دهند و راحت تر بر نیروهای مقاوم حرکت، غلبه کنند.
بر طبق اطلاعات شرکت سازنده، این سامانه توانسته میزان مصرف سوخت را ۳ تا ۱۰ درصد ارتقاء بخشد.
در صورت مجهز بودن دامپتراک ولوو به ترمز موتوری، زمان تعویض دندهها، وابسته به میزان بارگیری دستگاه، شیب مسیر و نیروی چسبندگی موجود بین چرخ و سطح مسیر میباشد.
از آن رو که این سامانه، کاهش سرعت دستگاه را از مبدأ آن، یعنی گشتاور خروجی موتور مدیریت میکند، میزان بهرهگیری از مجموعه ترمز و ریتاردر را کاش داده که موجب افزایش طول عمر آنها نیز میگردد.
با توجه به اطلاعات ارائه شده، وجود یک سنسور سنجش وزن برای هردو سامانه VEB و دینامیک درایو، الزامآور است که این سنسور بر روی مدل A35G و مدلهای سنگین تر بهطور استاندارد نصب شده و بر روی مدلهای سبکتر نیز یکی از تجهیزات انتخابی است.
ولوو همچنین از یک سامانه پشتیبانی دامپ در محصولات جدید خود بهره میبرد که امکان مشاهده میزان شیب دستگاه در حین تخلیه دامپ را فراهم میکند و امکان تنظیم حداکثر زاویه شیب مجاز در این زمان را در اختیار کاربر قرار میدهد.
در صورتی که میزان شیب دستگاه بیشتر از میزان مطلوب کاربر بود، میتواند در صورت فعال بودن قابلیت هشدار و ممانعت آن، تخلیه دامپ را متوقف کند.
دامپتراکهای سری G این شرکت که جدیدترین نمونه ساخته شدۀ این شرکت میباشند، از یک گارانتی میزان مصرف سوخت برخوردار هستند. بدین صورت که میزان مصرف سوخت این دامپتراکها، مدام توسط یک سامانه تلماتیک در حال رصد شدن میباشد.
اگر میزان سوخت مصرف شده، بیشتر از گارانتی شرکت ولوو بود، این شرکت اقدام به پرداخت هزینه اضافه سوخت مصرف شده نسبت به گارانتی ولوو مینماید.
همچنین شاسی و مجموعه مفصلی این دامپتراک، از یک گارانتی مادامالعمر برخوردار است.
کوماتسو
کنترل هرزگردی چرخها در حین حرکت، چالشی بوده که تولیدکنندگان دامپتراکهای کمرشکن همیشه با آن روبرو بودهاند.
بیشتر سازندگان، اقدام به استفاده از دیفرانسیلها و اکسلهای قفل شونده مینمایند. با این حال، مهندسان کوماتسو، این تمهید را کافی نمیدانند و سامانه کنترل کششی کوماتسو (KTCS) که از دستاوردهای جدید این شرکت محسوب میشود را راهی مناسبتر برای غلبه بر این مشکل میدانند.
عملکرد این سامانه از این قرار است که با استفاده از یک مجموعه ترمز هیدرولیکی که بر روی چرخهای اکسلهای اول و دوم نصب میگردد، نیروی چرخشی چرخی که در حال هرزگردی است، از آن گرفته شده و به چرخ ثابت در تماس با سطح زمین، منتقل میگردد.
این روش این مزیت را دارد که بر خلاف روش دیفرانسیل قفل شونده، حالت کم فرمانی (Understeering) حادث نشده و دستگاه بدون مشکل به فرمانگیری میپردازد.
بر پایه اظهارات شرکت سازنده، با استفاده از این سامانه، میزان سایش لاستیکهای دامپتراکها نیز کاهش مییابد و از این راه، صرفه جویی قابل توجهی در هزینه نگهداری این دستگاه حاصل میشود.
همچنین کوماتسو تصمیم به استفاده از یک پمپ پیستونی جابجایی مثبت در مجموعه PTO این دستگاه گرفته که در مقایسه با پمپهای چرخ دندهای سابق، انرژی کمتری از موتور اخذ میکنند که باعث کاهش میزان سوخت مصرفی میگردد.
صفحه سواش موجود در این پمپ، صرفاً زمانی زاویه میگیرد که کاربر، عملیات تخلیه دامپ را فعال نماید ولی با وجود پمپ چرخدندهای، میزان ثابتی از انرژی تولیدشده در موتور، صرف حرکت چرخدندههای پمپ، حتی در زمان عدم استفاده از جکهای بالابر دامپ میشود.
بل
هیچ نظری وجود ندارد