دستهایی بیخ گلوی “هپکو”
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی: دستهایی هستند که نمیخواهند این صنعت کشور جان بگیرد.
یک جای کار ایراد دارد و دستهایی بیخ گلوی “هپکو” هستند که نمیخواهند این صنعت کشور که سرمایه ملی هم هست جان بگیرد. امروز دیگر نمی توانیم امثال هپکو و ماشین سازی و … را بسازیم. باید از این ظرفیت ملی که بیت المال محسوب میشود، استفاده بهینه کرد.
به گزارش خبرنگار سنگین آنلاین مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان مرکزی، در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه ۶۵ درصد جمعیت استان را جامعه کارگری تشکیل میدهد، اظهار کرد:
از مجموع یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر جمعیت استان مرکزی بالغ بر ۹۵۰ هزار نفر جمعیت کارگری است.
همچنین ۵۵ هزار نفر از جمعیت استان بیمه شده صندوق بیمه روستایی و عشایری و ۷۰ درصد جمعیت تحت پوشش سهام عدالت هستند.
محمدتقی آبایی با تاکید بر اینکه وزارت کار از قبل از تولد تا بعد از فوت به همه جمعیت کشور خدمات ارائه میدهد، گفت:
به دلیل گستردگی حوزه فعالیت وزارت کار و وابستگی ۱۲ دستگاه اجرایی کشور نظیر سازمان تامین اجتماعی، بهزیستی و … به این وزارتخانه ۱۰۰ درصد جمعیت کشور از این وزارتخانه خدمات مستقیم و غیرمستقیم میگیرند.
وی در بخشی از این گفتگو در خصوص برخی مشکلات جامعه کارگری استان، از جمله کارگران شرکت هپکو اراک خاطرنشان کرد:
متاسفانه استان مرکزی از اواخر سال ۹۵ درگیر بحث تجمعات کارگری شده است و به نظر میرسد که علت اصلی آن هم واگذاری ناصحیح صنایع موجود در کشور و استان بدون رعایت اصول و شرایط اولیه واگذاری بوده است. با کوچکترین بررسی به خوبی مشخص میشود که اکثر صنایعی که به این شکل واگذار شدهاند، با مشکلات زیادی روبرو شدهاند و گاها حتی به تعطیلی نیز کشیده شدهاند. شاید در استان مرکزی تنها به دو شرکت بتوان اشاره کرد که در حین واگذاری، حداقلهای اصل ۴۴ برای آنها رعایت و تا حدودی به منویات مقام معظم رهبری در این خصوص عمل شده است.
این مقام مسئول در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه اکثر واگذاریهای صنایع استان مرکزی به افراد نااهل صورت گرفته است، تصریح کرد:
متاسفانه برخی اهلیت را صرفا در داشتن پول و سرمایه کافی میبینند، در صورتی که اصلا به این شکل نیست و نمیتوان یک واحد تولیدی تخصصی مانند هپکو را به افرادی واگذار کرد که حتی با مفاهیم اولیه این صنعت نیز آشنایی ندارد و هیچ نظارتی هم بر آنها نداشت. نوع واگذاری، عدم نظارت بر واگذاری، عدم اهلیت افرادی که به نوعی این صنایع را تصرف کردند و عدم اهلیت مدیریتی از اصلیترین دلایل شکست واگذاریهای اخیر صنایع در استان مرکزی بوده است.
هیچ نظری وجود ندارد