یکی از مطالب مهم در سوخت موتورهای دیزل مساله تصفیه بسیار مطلوب گازوئیل میباشد. زیرا کوچکترین ذره خارجی، سوزن و قطعات سیستم سوخترسانی را از کار میاندازد.
انژکتور سوخت وسیله ای نسبتا ساده است که اعمال زیر را انجام میدهد:
چون دهانههای پخش سوخت انژکتور خیلی کوچک هستند، بسیاری از اشکالات موجود در سوختپاش ناشی از مسدود شدن این قسمت و در نتیجه انباشته شدن ذرات خارجی و آلودگی موجود در سوخت میباشد. بنابراین لازم است نسبت به سرویس و نظافت دورهای انژکتور اقدام گردد.
پمپ سوخت دو عمل اساسی را در سیستم سوخت انجام میدهد، عرضه سوخت مورد نیاز موتور در شرایط مختلف کاری و ثابت
نگهداشتن فشار در سیستم به منظور انتقال سوخت از تانک سوخت به انژکتور سوخت.
لازم است در فواصل زمانی معین نسبت به سرویس پمپ سوخت اقدام گردد.
صافی اولیه بین مخزن سوخت و پمپ سوخت و صافی ثانویه بین پمپ سوخت و سوختپاش قرار دارد. هر دو صافی جهت جدا ساختن ناخالصیهای موجود در سوخت میباشند.
صافی اولیه و ثانویه از نظر ساختمان همانند یکدیگر و دارای قسمتهای زیر میباشند:
صافیهای سوخت میبایست به صورت دورهای سرویس گردد. مراحل انجام کار به شرح زیر میباشد:
همچنین لازم است تا هر ۱۰۰ ساعت نسبت به تخلیه فیلتر سوخت و آبگیر اقدام گردد.
لازم است به منظور کاهش تقطیر بخار آب موجود در فضای مخزن سوخت، آنرا پر نگه داشت.
انتخاب سوخت (گازوئیل) مناسب، انبارکردن صحیح و استفاده درست از آن، جزو موارد مهم برای طولانی تر نمودن عمر تجهیزات سوخترسانی موتور میباشد. معمولا ماده سوختی که توسط نمایندگی فروش مواد نفتی تحویل میشود، حتی الامکان تمیز و عاری از ناخالصی میباشد. در این صورت وظیفه مشخص استفاده کننده این است که کیفیت خوب ماده سوختی را با نگهداری و انبارش صحیح حفظ نماید، به هرحال برای تمیز نگهداشتن ماده سوختی باید از هرگونه دخالت و دستکاریهای بی مورد بالاخص ظرف به ظرف کردن خودداری و برای ذخیره سوخت (گازوئیل) از بشکه یا تانکهایی که کاملا شسته، تمیز و
عاری از آلودگی است، استفاده نمود. به طورکلی به منظور جلوگیری از خراب شدن دستگاه انژکتور موتور، باید نهایت کوشش را برای تمیز نگهداشتن سوخت مصرفی اعمال کرد.
برای جابجایی گازوئیل هرگز از ظروف گالوانیزه استفاده نشود و برای این منظور ظروف وسطلهای پلاستیکی به کار برده شود.
محل استقرار بشکه و یا مخزن گازوئیل باید زیر سقف ورودی پایههایی با ارتفاع کافی باشد. به نحوی که امکان سوختگیری و پرکردن گازوئیل با استفاده از نیروی ثقل امکانپذیر شود.
گازوئیل داخل بشکه یا مخزن قبل از مصرف باید حداقل مدت چند ساعت به حالت سکون قرارگیرد تا امکان ته نشین شدن رسوبات و ناخالصیها ایجاد گردد.
به منظور امکان تخلیه رسوبات و ناخالصیهای ته نشین شده باید مخزن روی پایه طوری مستقر شود که یک سر آن پایین تر قرارگیرد (تقریبا با شیب ۵ درصد) و با نصب یک شیر در پایین کف مخزن پس از تمام شدن گازوئیل، مواد ناخالص و آب جمع شده در ته مخزن تخلیه شود.
در صورت برداشت گازوئیل به وسیله تلمبه باید سرلوله مکش تلمبه به اندازه کافی (حدود ۲۰ سانتی متر) از ته مخزن فاصله داشته باشد تا در موقع خارج نمودن گازوئیل از مخزن از کشیدن مواد ناخالص و ورود آنها به داخل مخزن گازوئیل موتور، جلوگیری به عمل آید.
دسته : اخبار و مقالات
نوشته شده توسط : SanginOnline
منتشر شده در تاریخ : ۲۳ دی, ۱۳۹۸
تعداد بازدید : 460
هیچ نظری وجود ندارد